Back 2 school!

 

Op zoek naar een leuk studentenkot voor je zoon of dochter? Of staat een Erasmusavontuur hem of haar voor de deur?
Vergeet dan ook zeker de verzekeringen niet. Binnen- of buitenland, kotstudenten beginnen best goed verzekerd aan hun kotleven.

Welke verzekeringen heb je nodig voor het studentenkot van je zoon of dochter? En welke beschermen je kind als kotstudent? 
Neem contact op met ons kantoor om precies te weten of alles in orde is, in uw desbetreffende situatie!

Familiale verzekering voor schade aan derden

Je zoon ontdekt zijn nieuwe studentenstad met zijn fiets en rijdt per ongeluk iemand aan? Of je dochter houdt een studieavond en morst haar flesje frisdrank op de laptop van haar vriendin?
Je kind verblijft op een gemeubeld kot in Barcelona en laat per ongeluk de spiegel vallen? Een ongeluk gebeurt sneller dan je denkt!

Wanneer je studerende zoon of dochter lichamelijke of materiële schade berokkent aan anderen, wordt hij of zij gedekt door de familiale verzekering van de ouders. Op voorwaarde dat het kind nog op jouw adres gedomicilieerd is!
Door je zoon of dochter dus op te nemen in jouw familiale verzekering, zit je al safe voor schade aan derden.

Brandverzekering?

Een huurder is altijd aansprakelijk voor brand- en waterschade, tenzij hij bewijst dat de brand buiten zijn schuld is ontstaan (bijv. kortsluiting door verouderde elektriciteitsinstallatie). Daarom moet je als huurder verplicht een brandverzekering hebben.

Zolang de kotstudent nog op jouw adres gedomicilieerd staat, kan een kot ook gedekt worden door jouw persoonlijke brandverzekering! Opgelet: een kot wordt wel niet standaard opgenomen. 
Controleer goed wat jouw brandverzekering precies dekt en vraag indien nodig een uitbreiding aan.

Bovenop je brandverzekering is het slim om je als kotstudent ook te verzekeren voor diefstal en vandalisme. (zijn smartphone, laptop en/of tablet)
Het loont vaak de moeite om ook dit even na te zien!

Bijstand (in het buitenland)

Als Erasmusstudent is het belangrijk dat de hospitalisatieverzekering op punt staat, en dat er ook een bijstandspolis voorzien wordt voor uw zoon of dochter.
Dit voor het geval hij een (ernstig) ongeval zou overkomen in het buitenland en gerepatrieerd dient te worden.
Wil je ervoor zorgen dat je kotstudent zich nog veiliger voelt? Bescherm hem of haar dan ook tegen ongevallen. Een ongevallenverzekering dekt de lichamelijke schade bij ongevallen die thuis plaatsvinden, in de tuin, onderweg... alsook op kot!

Je leest het goed, verzekeringen zijn belangrijk voor kotstudenten. Neem gerust contact op voor meer informatie.
Wij staan klaar voor u... en bent u klaar voor het nieuwe schooljaar?