Onthaalgezin voor Oekraïense vluchtelingen

 

De huidige oorlog in Oekraîne heeft een echte solidariteitsbeweging op gang gebracht in ons land. Heel wat gezinnen hebben zich kandidaat gesteld om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen in hun woning!

In uw woning

Fungeert u als onthaalgezin voor korte of lange tijd voor één of meerdere vluchtelingen, dan zal uw verzekeringsmaatschappij de nieuwe bewoners in uw woning mee verzekeren binnen uw huidige familiale en/of brandverzekering.
Met andere woorden: veroorzaakt de tijdelijke bewoner onvrijwillige schade aan een derde persoon (voorbeeld: een vluchteling rijdt onvrijwillig met de fiets een buurman aan, waarbij de buurman de arm breekt), dan zal uw familiale verzekering het slachtoffer vergoeden. Berokkent de tijdelijke bewoner in uw woning onvrijwillig schade die gedekt is in de brandverzekering (zoals een voetbal door de ruit, brand of de kraan vergeten dichtdraaien...), zal ook hier uw verzekeringsmaatschappij tussenkomen!


Met de auto

Vervoert u de kinderen van een vluchtelingengezin met uw auto naar school? Ook zij zullen gedekt zijn binnen uw huidige autoverzekering. Laat u één van de uw tijdelijke bewoners occasioneel met uw auto rijden? Zolang de persoon beschikt over een geldig rijbewijs, zal hij of zij ook verzekerd zijn via uw bestaande autoverzekering!