Op vakantie, hoe zit dat nu?

 

Sinds april zijn toeristisch reizen terug mogelijk. Velen hebben dus ongetwijfeld al (opnieuw) vorm kunnen geven aan hun vakantieplannen.
Er zijn weliswaar enkele aandachtspunten wanneer je op reis zou vertrekken

 

Reisbestemming

Het is uiteraard van groot belang om uw bestemming zorgvuldig te kiezen. Houd rekening met de in het betrokken land geldende sanitaire voorschriften en met de regels die gelden om naar België terug te keren (o.a. PCR-test en quarantaine)
Deze regels wijzigen voortdurend. Raadpleg dus regelmatig de website van Buitenlandse Zaken
D
e bestemming goed kiezen betekent ook dat je best naar een bestemming gaat die niet zo druk is alsook de datum speelt daarin een rol. 

Vervoersmiddel

Uit de tendensen van de zomer vna 2020 bleek dat de meerderheid van de toeristen er de voorkeur aan gaf in hun persoonlijke auto te reizen, samen met hun bubbel. Het is dus meer dan waarschijnlijk dat deze trend zich ook in de zomer van 2021 zal voortzetten.
Als u met de trein of het vliegtuig reist, zorg dan dat u op de hoogte ben tvan de gezondheidsvoorschriften en geldende regels. Neem contact op met uw luchtvaartmaatchappij, uw touroperator of raadpleeg de website van de vervoermaatschappij.

Omboeking?

Door Covid 19 zijn heel wat omboekingsmogelijkheden voorzien bij alle touroperators en luchtvaartmaatschappijen.
Echter vaak gaat dergelijke omboeking gepaard met een meerprijs bovenop de initieel geboekte vakantie.
Verifieer voordien dus heel goed of je kosteloos kan annuleren/omboeken indien jouw geboekte bestemming rood kleurt op het moment van vertrek.

Een vaccinatiepaspoort

Vanaf 1 juli moet het Europees digitaal coronacertificaat in alle EU-lidstaten beschikbaar zijn. Het moet ervoor zorgen dat de huidige beperkingen op gecoördineerde wijze kunnen worden opgeheven.
Met dit digitaal coronacertificaat mag je in principe vrij reizen (tenzij er een uitbraak van een nieuwe variant is)
Het is voor alle duidelijk geen voorwaarde om vrij te reizen. Zonder kan uiteraard ook, maar dan dient u wel een negatieve test voor te leggen.

Wees goed verzekerd

En dan uiteraard de gouden tip: zorg voor een goede reisbijstands- en reisannulatieverzekering.
Een annulatieverzekering biedt u onder meer de mogelijkheid uw reis te annuleren in geval van ziekte of ziekenhuisopname vóór het vertrek.
Een reisbijstandsverzekering garandeert u te zullen worden opgevangen in geval van ziekte of ziekenhuisopname ter plaatse.
Neem in geval van een medisch probleem ter plekke contact op met de plaatselijke gezondheidsdiensten en verwitting nadien meteen uw makelaar! Dan zullen wij al het mogelijke doen om u en uw reisgezellen verder te helpen